Openbaar vervoer

Taxi

Alle taxi’s kunt u herkennen aan de gele kleur van de auto. U kunt een taxi aanhouden langs de kant van de weg maar wat u ook kunt doen is bij een taxi standplaats vragen naar een taxi. Bij zo’n standplaats staan er altijd taxi’s voor u klaar die brengen u naar waar u maar wilt. Spreek wel van tevoren een prijs af met de taxichauffeur zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Meestal worden bij de taxi standplaatsen de standaardprijzen al aangegeven op grote borden.

U kunt zelfs de taxi weer reserveren voor de terugreis. Geeft u bij uw chauffeur aan hoe laat u weer wilt worden opgehaald en waar. Dan zult u zien dat de taxichauffeur op de juiste tijd en plaats klaar staat.

Dolmusbus

De kleine busjes die hier rondrijden in Side brengen u van A naar B. Deze busjes zijn wit en kunt u herkennen aan de grote blauwe streep op de zijkant. Op de voorkant van het dolmusbusje staat waar de bus heen rijdt. (Side, Manavgat, Kumköy, Colakli) Aan de zijkant ziet u tevens hotelnamen staan waar de bus ook stopt. Hier in Side bevinden zich geen vaste bushaltes en ook geen vaste bustijden. Als u zo’n busje tegenkomt aan de kant van de weg kunt u het busje gewoon aanhouden door uw hand op te steken. U kunt dus overal instappen waar u wilt. Het busje zal voor u stoppen. Zodra u bent ingestapt rijdt de dolmusbus gelijk weer verder. U kunt plaats nemen en geeft uw geld door aan degene die voor u zit en zo wordt het helemaal doorgegeven aan de buschauffeur. Op dezelfde manier ontvangt u uw wisselgeld retour.

Dus als u in de bus op uw schouder wordt getikt en u krijgt geld in uw handen dan is het de bedoeling dat u dit geld doorgeeft aan degene die voor u zit.

U kunt niet alleen instappen waar u wilt maar ook uitstappen waar u wilt. Als u bij de plaats bent aangekomen waar u wilt uitstappen roept U gewoon heel hard stop (dur) door de bus. U zult merken dat de buschauffeur ook gelijk voor u stopt.

Wilt u met de dolmusbus naar het centrum van Side, dan blijft u gewoon in de dolmusbus zitten totdat deze tot stilstand komt op de Dolmus parkeerplaats van Side. De busjes rijden namelijk niet helemaal door tot aan het centrum/winkelstraat van Side. De busjes mogen niet door de oude stadspoort. Op de dolmus parkeerplaats staat dan een tractor treintje voor u klaar en die brengt u dan de laatste 750 meter naar het centrum van Side. Ook is het mogelijk om de 750 meter te lopen. U komt dan namelijk langs alle oude Romeinse opgravingen en het oude amfitheater. Als u na het shoppen weer terug wilt naar uw woning stapt u gewoon weer in het treintje en neemt u op de dolmus parkeerplaats de juiste dolmusbus.