Valuta/Visum

In Side kunt u zowel met de Euro als Turkse Lira betalen, hoewel het officiële betaalmiddel uiteraard de Turkse Lira is. De Lira kan zeer gunstig staan ten opzichte van de Euro en daarom kan het interessant zijn om de Euro om te wisselen naar de Lira.

Wij adviseren u om geen geld te wisselen op de luchthaven of in uw thuisland. De wisselkoersen in Turkije zijn altijd gunstiger. Indien u met Euro betaalt, reken dan altijd goed na of de juiste wisselkoers gehanteerd wordt (zie kranten of wisselkantoren).

In Side en Manavgat zijn diverse banken gevestigd. Daarnaast zijn er veel wisselkantoren. U treft op diverse locaties pinautomaten aan waar u Euro’s of Turkse Lira’s kunt pinnen.

Let u er wel op dat bij sommige banken commissie betaalt wordt indien u met uw Nederlandse bankpas Turkse Lira’s of Euro’s pint. De lokale wisselkantoren hanteren vaak de beste wisselkoers zonder commissie te berekenen. Bespreek dit wel van tevoren. Pin alleen bij automaten die aan de bank zijn bevestigd. Pin vooral nooit bij een wisselkantoor.

In Nederland en België krijgt u als u pint in de meeste gevallen eerst uw bankpas terug en dan uw geld. In Turkije is dit vaak andersom dus denkt u eraan dat u uw bankpas niet vergeet uit de pinautomaat mee te nemen. Mocht dit wel gebeuren meldt u zich direct bij uw bank in Nederland of België en bij de bank waar u uw geld heeft gepind in Turkije.

Visum : u heeft geen visum nodig voor Turkije. U mag 90 dagen in Turkije verblijven over een periode van 180 dagen.

Per 1 januari 2015 wordt de Turkse regelgeving voor de geldigheidsduur van reisdocumenten aangepast. Nederlandse vakantiegangers die naar Turkije reizen, dienen in het bezit te zijn van een paspoort of ID-kaart die na terugreis nog minimaal 60 dagen geldig is.